Sajnos nem tudok eleget tenni az előző bejegyzésben ígérteknek, mivel a sorozat első résztvevője az utóbbi időben nagyon elfoglalt volt, most pedig épp nyaral, de azt ígérte amint ideje engedi küldi a válaszokat a kérdéseimre és akkor felkerülhet a vele készült riport. Addig is, következzen egy másik kedves modellemmel készült riport és pár kép ami a pár nappal ezelőtti fotózástól.

A riport angol nyelven készült, ezért a teljesség kedvéért közlöm az eredeti válaszokat és a fordítást is egyben.

Miért döntöttél űgy, hogy részt veszel egy akt fotózáson? (Why did you decide to participate in this photo shoot?)

As a young girl, young dancer I have felt always a pressure to have perfect body. With more effort I was putting on myself, I have always been exactly as on these photographs. I want to remember this body as today, because this is the time that I love this shape the most.

atkfotó nőiesség terápia önmegismerés aktfotózás önismeret bátorság

Fiatal lányként és táncosként mindig is nagy nyomást éreztem, hogy tökéletes testem legyen. Állandó erőfeszítésembe telt, hogy mindig pontosan olyan legyek, mint most ezeken a fényképeken. Ezért úgy akarok emlékezni erre a testre, mint amilyen az most, mert itt és most szeretem a testem és elégedett vagyok vele.

Voltak aggályaid vagy félelmeid a fotózás előtt? (Did you have any concerns or fears before the photo shoot?)

I went through a sexual assault when I was 19, which impeded me from having relationships with men. This photoshoot gave me trust that being naked in front of a male may also mean creating art only.

atkfotó nőiesség terápia önmegismerés aktfotózás önismeret bátorság

19 éves koromban szexuális zaklatásban volt részem, ami azóta megakadályozta, hogy kapcsolatom legyen férfiakkal. Ez a fotózás meggyőzött arról, hogy egy férfi előtt meztelenre vetkőzni lehet biztonságos és jelenthet csak művészi alkotófolyamatot.

Milyen volt maga a fotózás, hogy érezted magad közben? (How was the photo shoot, how did you feel?)

I strive for perfection. However, I know I am not a fitness model… It took me a small bite of courage to get felt familiar… I fall in love with myself during the process.

Tökéletességre törekszem. Habár tudom, hogy nem vagyok fitness modell. Kellet egy kis bátorság ahhoz, hogy jól érezzem magam a bőrömben. Végül a folyamat során szerelmes lettem önmagamba.

atkfotó nőiesség terápia önmegismerés aktfotózás önismeret bátorság

Mit szóltál az elkészült fotókhóz? (What did you say about the photos?)

The photos are expressing exactly how I feel. Beautiful imperfectly perfect young body touched by slight light of darkness.

A fotók pontosan kifejezik azt, ahogyan érzem magam. Gyönyörű, tökéletlenül  tökéletes fiatal test, melyet megérintett a sötétség enyhe fénye.

Szerinted megérte? (Do you think it was worth it?)

This experience have taught me a lot and after all, I am really thankful. I would do the same again.

atkfotó nőiesség terápia önmegismerés aktfotózás önismeret bátorság

Ez a tapasztalat sokat tanított nekem önmagamról, és végül is nagyon hálás vagyok érte. Újra megtenném.